środa, 4 września 2013

Sałatka meksykańska....

U mnie już powoli robi się coraz cieplej, więc czasem nie mam ochoty stać przy kuchni i chcę zrobić coś lekkiego ale i pożywnego na obiad. Tym razem zrobiłam Sałatkę Meksykańską. 
Danie pożywne oraz uniwersalne bardzo dobrze nadaje na piknik, obiad, przekąskę a nawet na lunch.


Sałatka Meksykańska.

   200 g ugotowanego ryżu,1/2 zielonej i czerwonej papryki, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, cebula, sól, pieprz, majonez, czosnek, łyżka jogurtu naturalnego.

     
Paprykę i cebulę  oczyścić i pokroić w kostkę,  kukurydzę oraz fasolę osączyć z zalewy. w dużej salaterce wymieszać wszystkie składniki. Majonez i jogurt wymieszać oraz doprawić do smaku. Dodać do sałatki  
Jeśli ktoś lubi pikantne smaki to można dać odrobinę chili. Wstawić do lodówki najlepiej jeść po 2-3 godzinach.

 Moja sugestia: Jak zostanie sos tzatzyki można śmiało dodać do sałatki.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz