poniedziałek, 19 stycznia 2015

Surówka z kolorowych papryk.

   U mnie pełnia lata i właśnie się zaczyna sezon na paprykę i pomidory które rosną i dojrzewają w błyskawicznym tempie.
Uwielbiam też przyrządzać surówki z świeżych warzyw i tym razem jako dodatek do pieczonego mięsa zrobiłam tą oto surówkę:



 Surówka z kolorowych papryk.
 
 1 zielona papryka,
1 czerwona papryka,
1 żółta papryka,
2-3 łyżki oliwy,
1 mała  pokrojona drobno cebula
łyżka posiekanego drobno szczypiorku,
sól, pieprz, papryka czerwona w proszku
1 łyżka soku  z cytryny
 
 
 Papryki oczyścić z nasion, opłukać, pokroić na cieniutkie paseczki.
Wymieszać z cebulą, szczypiorkiem,olejem, sokiem z cytryny.
Przyprawić do smaku.
 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz