piątek, 2 maja 2014

New York Deli Celeslaw

    Na Anzac day oprócz ciasteczek to zrobiliśmy sobie BBQ
 ( po polsku czytaj grilla). Nie przygotowałam żadnych specjalnych dań,    ale wypróbowałam mieszankę ziołową z książki The big book of BBQ o tym napiszę  następnym razem.
Dziś to podam przepis na New York Deli Coleslaw.
Przepis wykorzystałam z   książki "400 appetizers &Party Recipes"




New York Deli Coleslaw
 

 
1/2 małej główki kapusty białej zszatkować,
2-3 marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach,
1/2 zielonej papryki drobno pokrojonej,
1/2 czerwonej papryki drobno pokrojonej
1-2 pędy selera naciowego-  drobno pokrojony
1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę,
2 lub 3 garście rodzynek sułtańskich
3 łyżki octu z białego wina lub zwykły spirytusowy
2-3 łyżki cukru,
150 ml majonezu.
sól i pieprz do smaku.

 
 
Wszystkie warzywa i rodzynki  dać do dużej miski, wymieszać.
Majonez, ocet, sól, pieprz, cukier dokładnie wymieszać
,dodać do surówki.
Surówkę doprawić do smaku.
 
 
 Rada :Surówkę można przygotować wcześniej,
 ale dressing dodać na parę godzin przed podaniem,



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz