Ten przepis poznałam, gdy pracowałam w Augsburgu w Niemczech, dostałam go od starszej Niemki.
Sos szpinakowy doskonale pasuje do spaghetti.
Freya93 |
Sos szpinakowy z śmietaną.
3-4 łyżki startego twardego sera żółtego( parmezan, może być gouda)
Masło rozgrzać w garnku dodać następnie szpinak jak się już roztopi dodać zgniecione ząbki czosnku. Lekko doprowadzić do wrzenia,następnie dodać śmietanę wymieszać, dodać starty ser, gdy zgęstnieje doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z spaghetti lub innych makaronów
Freya93 |
Z takim sosem dobrze się komponują sery z niebieską pleśnią: lazur, gorgonzola. No i świeży szpinak jest o wiele smaczniejszy, niż mrożony.
OdpowiedzUsuńMasz rację, że świeży szpinak jest o wiele smaczniejszy ale wówczas miałam mrożony w domu.
OdpowiedzUsuń