Danie pożywne oraz uniwersalne bardzo dobrze nadaje na piknik, obiad, przekąskę a nawet na lunch.
Sałatka Meksykańska.
200 g ugotowanego ryżu,1/2 zielonej i czerwonej papryki, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, cebula, sól, pieprz, majonez, czosnek, łyżka jogurtu naturalnego.
Paprykę i cebulę oczyścić i pokroić w kostkę, kukurydzę oraz fasolę osączyć z zalewy. w dużej salaterce wymieszać wszystkie składniki. Majonez i jogurt wymieszać oraz doprawić do smaku. Dodać do sałatki
Jeśli ktoś lubi pikantne smaki to można dać odrobinę chili. Wstawić do lodówki najlepiej jeść po 2-3 godzinach.
Moja sugestia: Jak zostanie sos tzatzyki można śmiało dodać do sałatki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz