niedziela, 28 czerwca 2015

Apple crumble.

W ostatnim poście obiecałam że podam przepis na apple crumble. Jest o bardzo prosty przepis z którym każdy sobie poradzi. Wykorzystałam przepis z Weight Watchers.  I w tym przepisie zmieniłam nieco zmieniłam ponieważ w składnikach były jabłka z słoiczka ( sklepowej półki).
Być może nie będzie wyglądać tak pięknie jak zdjęciach z magazynu kulinarnego ale za to mam 100 procentową pewność że jest żadnych ulepszaczy..

Apple crumble.

1/2 szklanki płatków owsianych,
1/2 szklanki mąki,
2-3 łyżki cukru
100 g  miękkiego masła,
1kg obranych jabłek,
1 łyżeczka cynamonu.



Jabłka pokroić w kostkę i ugotować z niewielką ilością wody. do miękkości.
Kiedy już jabłka już będą miękkie zgasić ogień.
Zostawić do wystygnięcia następnie dodać cynamon i wymieszać.
W między czasie z płatków owsianych, cukru, mąki oraz masła
zrobić kruszonkę i odstawić na parę minut do lodówki.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem,
 wyłożyć wystudzone, ugotowane jabłka.
Na wierzch posypać kruszonką i wstawić do piekarnika
Nagrzanego do temp 180-200 stopni.
Zapiekać do czasu kiedy kruszonka nabierze złotego koloru.
Podawać na ciepło z lodami śmietankowymi. 

2 komentarze:

  1. oooo mam pyszny deser na dzisiaj! pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smacznego! Ten deser zrobiłam dla męża na romantyczną kolację :)

      Usuń