piątek, 6 grudnia 2013

Chorizo w czerwonym winie

 
   Dziś podam przepis na kiełbaski chorizo zapiekane w czerwonym winie, które podałam na swoje przyjęcie urodzinowe jako danie na ciepło.
Do tej potrawy jest dobre surowe lub lekko podsuszone chorizo,  użyłam surowych, które kupiłam w Cooles.
Przepis pochodzi z książki "Przekąski na imprezę łatwiejsze
 niż myślisz"
 


Chorizo w czerwonym winie
 
ok 8-10 kiełbasek chorizo, 1 cała szklanka czerwonego wina.

Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni.
Kiełbaski ułożyć na brytfannie i zalewamy winem, zapiekamy przez ok 40 minut.
Kiełbaski powinny być zrumienione, a wino powinno całkowicie wyparować. Podawać na gorąco. Przed podaniem pokroić
na mniejsze kawałki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz