niedziela, 18 sierpnia 2013

Witam wszystkich serdecznie w Kuchni na antypodach.
Będę się tutaj opowiadać i zamieszczać przepisy z  kuchni w australijskiej oraz to co w  sama gotuję w domu jak również  przepisy z innych blogów ale nieco inaczej przygotowane więc dam link do oryginalnej potrawy. 
Jestem tu od niedawna więc będę się  wami dzieliła nowo nabytymi wiadomościami co jedzą i piją Australijczycy.
 Australia jest krajem który się składa z wielu narodowości
 więc i kuchnia australijska jest zróżnicowana  zauważyłam również  że jest dużo elementów kuchni angielskiej, włoskiej, greckiej.
 W miarę jak osiedlają się tutaj ludzie z różnych narodowości 
to wprowadzają tutaj swoje smaki i aromaty. 
W każdym centrum handlowym  są japońskie, chińskiej bary szybkiej obsługi  gdzie można kupić sushi i inne azjatyckie specjały. Są tu też tu polskie restauracje gdzie można zjeść polskie pierogi, bigos i inne potrawy polskiej kuchni. 
 Na każdej ulicy są  bary  Fish and chips gdzie Australijczycy  kupują  rybę z frytkami oraz souvlaki. Każdy szanujący się Australijczyk w piątek wieczorem kupuje na obiad frytki z chipsami lub jak ktoś woli krewetki albo kalmary, hamburgery i inne potrawy  z półki fast food. 
Zachęcam do umieszczania komentarzy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz