poniedziałek, 9 stycznia 2017

Canneloni z wołowiną.

 
Po długiej nieobecności polecam  proste i smaczne Cannelloni z wołowiną.


Canneloni z wołowiną

500g mięsa mielonego wołowego
1 opakowanie makaronu canneloni
2 cebule,
1 ząbek czosnku,
łyżka koncentratu pomidorowego,
puszka pokrojonych pomidorów,
20 dag startego sera żółtego,
sól, pieprz, papryka w proszku,
suszone oregano i bazylia.



Cebulę  obrać i pokroić w drobną kostkę.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
W rondlu zeszklić połowę cebuli i czosnek.
Dodać mięso i dusić 15 minut.
Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy.
Wymieszać. Dodać przyprawy do smaku.
Odstawić do wystygnięcia. Dodać połowę startego sera.
Pomidory w puszce zmiksować.
Pozostałą cebulę podsmażyć na łyżce oleju.
Dodać zmiksowane pomidory. Gotować około 10 minut.
Doprawić solą i pieprzem.
Naczynie do zapiekania wysmarować masłem.
Makaron canneloni nadziewać farszem mięsnym.
Ukladać w naczyniu do zapiekania.
Polać sosem pomidorowym i posypać serem żółtym.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 45 minut.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki lub bazylią






















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz