poniedziałek, 21 lipca 2014

Pieczone kiełbaski z pesto.

  W domu mam tak dużo gazet z przepisami, że postanowiłam iż nie będę więcej ich kupować ale czasami jednak nie umiem się oprzeć... 
 W zeszłym miesiącu kupiłam miesięcznik Recipe + i tam znalazłam przepis na Pieczone kiełbaski z pesto.
Nie tak dawno jak byłam w Cooles  na zakupach i zobaczyłam również, że są w promocji surowe kiełbaski z wołowiny, Nie na zastanawiając się wzięłam  zaraz jak wróciłam do domu od razu przygotowałam je na kolację,

 
 
Pieczone kiełbaski z pesto.
 
1 czerwona papryka pokrojona w grube plastry,
1 czerwona cebula pokrojona w ćwiartki,
1 zielona papryka pokrojona w grube plastry,
250 pomidorków koktajlowych pokrojone w ćwiartki,
6 gałązek świeżego tymianku,
6 wołowych kiełbasek( może być zwykła biała kiełbasa),
1/4 szklanki octu balsamicznego lub z białego wina,
 
 
 
Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 lub 200 stopni.
Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego włożyć:
pokrojoną cebulę, paprykę, pomidorki,
 gałązki tymianku i kiełbaski.
Spryskać wszystkie składniki octem balsamicznym
 lub z białego wina.
Włożyć do piekarnika na ok 20 minut.
Piec pod przykryciem oraz połowie pieczenia
odkryć żeby się kiełbaski ładnie zarumieniły.
Podawać  pesto i pieczywem.
 
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz