niedziela, 26 stycznia 2014

Ekspressowe Spaghetti

 Ten przepis to naprawdę jest świetny kiedy chcemy  zrobić szybki obiad dla jednej lub dwojga ludzi...
Wypatrzyłam  na jednym z australijskich programów  kulinarnych.
 

Ekspresowe Spaghetti
 
  1strąk  papryki chili, 4 ząbki czosnku, garść świeżych liści bazylii, ok 100 ml oliwy z oliwek, kilka łyżek startego parmezanu lub innego sera żółtego, mała puszka tuńczyka w sosie meksykańskim, ugotowane spaghetti.
 
Oliwę z oliwek podgrzać na dużej patelni, wrzucić rozgnieciony czosnek lekko przysmażyć, dodać pokrojoną drobniutko paprykę chili i przysmażyć, dodać ugotowane spaghetti wszystko razem dobrze wymieszać, na koniec dać liście bazylii i tuńczyka z puszki.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać,smażyć przez ok 2 minuty.
Podawać na ciepło z startym parmezanem lub innym serem żółtym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz