Najważniejsze jest to również że można użyć resztki warzyw oraz wędlin co są w lodówce. Wystarczy wpaść tylko na pomysł jak wykorzystać te wszystkie produkty co ma się pod ręką.
Dziś na obiad proponuję Makaron z sosem paprykowym, jest to proste i pożywne danie na każdą porę roku.
Makaron z sosem paprykowym.
400 g makaronu świderki
200 g szynki gotowanej150 g słodkiej śmietanki
2 czerwone papryki
łyżeczka koncentratu pomidorowego
łyżka oleju
pieprz i sól do smaku,
natka do dekoracji
Makaron ugotować wg przepisu.
Cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę,
Paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w półplasterki.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę oraz paprykę.
Dusić około 3 minut oraz dodać koncentrat i pokrojoną szynkę.
Wymieszać i .trzymać na ogniu około 2 minuty
Dodać słodką śmietankę oraz pieprz i sól wymieszać.
Wszystko razem dusić około 2-3 minuty.
Podawać ugotowanym makaronem, udekorować listkami natki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz