Deser z galaretkami.
po 1 czerwonej, pomarańczowej i zielonej galaretce,
dowolne owoce mogą być z puszki,
podłużne biszkopty,
600 ml śmietany kremówki
100 g cukru
Dzień wcześniej przyrządzić galaretki wg przepisu
na opakowaniu.
Następnie pokroić w kostkę.
Śmietanę ubić z cukrem na sztywno.
Owoce z puszki osączyć.
Dużej misce ułożyć połamane biszkopty,
nasączyć sokiem pozostałym po owocach.
Na biszkopty ułożyć pokrojoną w kostkę galaratkę,
następnie posypać owocami
oraz przykryć warstwą bitej śmietany.
Czynności powtarzać aż do wyczerpania galaretki.
Ostatnią warstwą powinna być bita śmietana.
Ozdobić wg własnego gustu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz