Jest idealna na każdą okazję czy na przyjęcie urodzinowe lub po prostu na piknik lub na grilla.
Sałatka jest bardzo prosta, a zarazem smaczna.
Sałatka ziemniaczana z oliwkami i jajkiem.
4 łyżki octu winnego z białego wina, 4 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżki grubo ziarnistej musztardy, jeden mały majonez
ok 200 ml, sól, pieprz do smaku.
Ugotowane i obrane z skórki ziemniaczki pokroić w ćwiartki. Seler naciowy, jajka, cebulę pokroić w drobniutko,
a oliwki pokroić na cieniutkie plasterki. Wszystko razem połączyć w dużej misce.
Ocet winny z białego wina, musztardę, majonez, sól i pieprz dobrze wymieszać oraz dodać do warzyw i wymieszać delikatnie
oraz włożyć do lodówki na 2-3 godziny przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz