środa, 4 grudnia 2013

Rolada z wędzonego łososia

 
    W sobotę zaprosiłam parę osób na moje  przyjecie urodzinowe na które zrobiłam między innymi
roladę z wędzonego łososia.  Przepis wyszperałam
 w "Better at Homes and Gardens"
Uważam świetny przepis szybką i prostą przekąskę  na każde przyjęcie.

Rolada z wędzonego łososia



  200 g wędzonego łososia, 1 serek mascarpone, koperek, skorka
z cytryny , pieprz do smaku.

Na przezroczystej folii spożywczej poukładać  plastry łososia.
 Serek mascarpone wymieszać z odrobina koperku, trochę startej skorki z cytryny, wyłożyć na plastry łososia zrolować pomagając sobie folią, włożyć do lodówki na parę godzin.
Roladę można  jeszcze przed podaniem pokroić na plastry.

2 komentarze:

  1. Robiłam podobnego :) tylko z dużą ilością koperku :) http://gotujzrodzinka.pl/dla-doroslych/przystawki-dla-doroslych/wyrolowany-losos/

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest podobny ale mimo wszystko lepiej dać mniej koperku oraz można dodać nieco pieprzu do smaku. Przepis pochodzi z miesięcznika Better Homes and Gardens jako propozycja podania na świąteczną przystawkę

    OdpowiedzUsuń