Pomidorowa z pulpecikami.
ok 1,5 litra bulionu rosołowego ( bulion ugotowałam
na skrzydełkach), mały por, marchewka, pietruszka, pół cebuli, puszka pokrojonych pomidorów, 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
Vegeta przyprawa maggi pieprz, 1 ząbek czosnku.
Pulpety:
500 g mięsa mielonego, jajko, trochę bułki tartej, Vegeta, pieprz,
Do gotującego się bulionu rosołowego dodać por, cebulę pietruszkę marchewkę oraz pomidory z puszki. Kiedy się warzywa ugotują wyjąć i odstawić je na perę minut, a następnie zmiksować je w blenderze i dać koncentrat pomidorowy. Zagotować, a w między czasie przygotować pulpeciki.
Mięso mielone, jajko, zgnieciony ząbek czosnku, trochę bułki tartej,Vegeta, pieprz dobrze wymieszać i z masy mięsnej uformować małe kuleczki w wielkości orzecha włoskiego, dawać do gotującej się zupy, gotować 2-3 minuty na małym ogniu. Pod koniec przyprawić do smaku.
Podawać z ryżem lub makaronem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz