Makaron "po chińsku"
250 ugotowanego makaronu nitki
200 g piersi z kurczaka
3 łyżki oleju
4 młode cebulki, cienko pokrojone
2 łyżki sosu sojowego świeżo
zmielony czarny pieprz
przyprawa curry pikantna,
odrobina oliwy
Rozgrzać na patelni olej, włożyć kurczaka
pokrojonego na cienkie kawałki.
pokrojonego na cienkie kawałki.
Smażyć 2-3 minuty. Paprykę pokroić na
cieniutkie plasterki udusić pod przykryciem
cieniutkie plasterki udusić pod przykryciem
Do kurczaka dodać młodą cebulkę
wraz z sosem sojowym, pieprzem i curry
Dusić przez około 2 minuty i wymieszać z gotowym makaronem.
Smażyć wszystko ok 1-2minuty. Podawać natychmiast.
Zapraszam na swój fan page gdzie jest dużo ciekawostek z mojej kuchni
Zapraszam na swój fan page gdzie jest dużo ciekawostek z mojej kuchni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz