tag:blogger.com,1999:blog-6289750064561171087.post5540170766727762630..comments2024-02-06T01:14:11.468-08:00Comments on Kuchnia na antypodach: Przyjęcie urodzinowe Freya93http://www.blogger.com/profile/08442058792589756383noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-6289750064561171087.post-73262323723137490612013-12-13T13:56:20.790-08:002013-12-13T13:56:20.790-08:00To prawda warto mieć takie pojemniki ale przeważni...To prawda warto mieć takie pojemniki ale przeważnie to pakuje w folię spożywczą. Chętnie zanoszę polskie potrawy gdzie wszyscy to ludzie z innych krajów. Od czasu kiedy pierwszy raz zaniosłam pierogi to bardzo wszystkim posmakowało.. Od tego czasu zawsze coś przynosi z swojej narodowej kuchni Jest fajnie!<br />Freya93https://www.blogger.com/profile/08442058792589756383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6289750064561171087.post-64202771855587814592013-12-13T05:30:34.945-08:002013-12-13T05:30:34.945-08:00Pięknie to wszystko wygląda ;)
Warto mieć też jaki...Pięknie to wszystko wygląda ;)<br />Warto mieć też jakieś naczynia plastikowe, czy opakowania do żywności, by móc później te cuda zapakować i schować do lodówki (czy podzielić się ze znajomymi ;) ) W razie czego wszelkie tego typu jednorazowe pojemniki można znaleźć na stronie: http://inline.com.pl/Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04195661518067443287noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6289750064561171087.post-20179064541687147262013-08-26T23:05:38.035-07:002013-08-26T23:05:38.035-07:00To w Australii chyba jest jak tu u mnie, tutaj też...To w Australii chyba jest jak tu u mnie, tutaj też nikt nie ponczuje tortów. Myślę, że to dlatego, że zawsze na takie urodziny przychodzą dzieci, a wiadomo dzieci tortu z alkoholem jeść nie mogą plus nie ma tu tradycji dodawania alkoholu do jedzenia. Tu w każdej cukierni nie ma tortu naponczowanego niczym, nie wiem jak oni robią te torty, ze się to wszystko przechowuje tak długo, nie rozlatuje się, chyba ich krem nie zawiera jajek...<br />Fajnie wyszedł Ci ten torcik, ja nie mogę go zrobić, bo on ma tam mleko czy kremówkę w przepisie, a ja mam alergie na produkty z mleka krowiego. Innych śmietanek kremówek u mnie nie ma. Musiałabym zrobić taka w proszku śnieżkę, na mleku w proszku (tylko takie mogę pic), ale to już nie byłby ten smak takiego tortu.<br />Powiem Ci, ze tylko my w Polsce wiemy jak zrobić duże przyjęcia, za granica każdy coś kupuje gotowego, żeby potem nie bawić się w zmywanie i sprzątanie. Także nie dziwię się, że Twoim znajomi zdziwili się, że sama i tak dużo tyle przygotowałaś. Nawet jak u mnie są jacyś goście i sama coś robię to są w szoku, że jak to ja potrafię sama coś takiego zrobić? :)<br />Następnym razem, naponczuj tort gorzką herbatą lub sokiem owocowym, możesz tez zrobić poncz z ciepłej wody z cukrem lub miodem. Nie musi być alkohol, jeśli zależy Ci na nie suchym torcie.Ingalillhttps://www.blogger.com/profile/07713211287913916483noreply@blogger.com