tag:blogger.com,1999:blog-6289750064561171087.post4713336484106286556..comments2024-02-06T01:14:11.468-08:00Comments on Kuchnia na antypodach: Strudel z jabłkami Freya93http://www.blogger.com/profile/08442058792589756383noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6289750064561171087.post-4719378604640300532013-10-10T01:48:54.506-07:002013-10-10T01:48:54.506-07:00Dzięki Gastria błąd poprawiłam :)
Jak zwiniesz cia...Dzięki Gastria błąd poprawiłam :)<br />Jak zwiniesz ciasto to wstawiasz do piekarnika na 20 min na dolnym poziomie. Po opływie tego czasu smarujesz mieszaniną pędzlem i dalej dajesz na kolejne 20 min do piekarnika. Nie musisz mieć żadnej wysokiej blachy wystarczy podobna co sama użyłam. Freya93https://www.blogger.com/profile/08442058792589756383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6289750064561171087.post-49423460272432699042013-10-09T02:27:13.049-07:002013-10-09T02:27:13.049-07:00Nie za bardzo rozumiem:
"Następnie1 jajko, t...Nie za bardzo rozumiem:<br /><br />"Następnie1 jajko, trochę cukru i 100 ml szklanki mleka wymieszać" <- to ile tego mleka 100 ml czy 1 szklanaka??<br /><br />," zalać wstępnie upieczony Strudel i kontynuować pieczenie przez około 20 minut." <- tą mieszaniną z mleka polać strudel czy w faktycznie zalać i on ma się jakby przez te 20 min gotować w tym???<br /><br />Jaką foremkę użyłaś do upieczenia? bo jak ma się "gotować" potem w mleku to chyba musi być jakaś z wysokimi brzegami?? o.O<br /><br />Zawsze marzyłam o typowym niemieckim strudlu!!! :)Gastriahttps://www.blogger.com/profile/04415528948608735036noreply@blogger.com